Historiaa 2018-09-26T14:37:34+00:00

HISTORIAA

Torikauppias Vilho Blomgren (Palla) ja eläinlääkäri Markus Pippinsjköld perustivat Vima-Turkis Oy:n syyskuussa 1953 Rovaniemellä. Vima nimenä tulee siis Vilhon ja Markuksen etunimistä. Vilho oli varsinainen kauppias ja hän kiersi ahkerasti toreja Pohjois-Suomessa ja myi turkiksia ihmisten lämmikkeeksi. Vilholla oli alusta asti ajatus myydä asiakkaille korkeaa laatua ystävällisellä ja asiantuntevalla asiakaspalvelulla; vain sillä tavalla voidaan saavuttaa asiakkaiden luottamus ja jatkuvuus kaupankäynnille.

Vima Turkis saavuttikin pian asiakkaiden luottamuksen ja yritys laajeni ensin Kemiin vuonna 1955 ja sitten Ouluun vuonna 1958. Ensimmäinen Oulun myymälä tunnettiin ”Puu- Vimana” , joka sijaitsi nykyisen Oulun Osuuspankin paikalla puutalossa. Jo tuolla Puu-Vimassa vuonna 1958 aloitti juoksutyttönä pitkäaikaisin työntekijämme, joka jäi eläkkeelle yli 50 vuoden työuran jälkeen jouluna 2008. ”Puu-Vimasta” siirryttiin 1960-luvulla isompiin tiloihin Isokaudulla, jolloin mukaan tuli myös takit. Takkitalona Vima menestyi niin hyvin, että valikoimaa laajennettiin edelleen ja 1971 avattiin koko perheen tavaratalo nykyisen KappAhlin paikalle, josta 1970- luvulla puhuttiin Viman kulmana.

1980-luvun puolivälissä alettiin Ouluun puuhaamaan kävelykatua ja vuonna 1986 se toteutuikin. Myös Vima muutti silloin Kirkkokadulle juuri perustetulle Rotuaarille. Vuosina 1986- 2001 Vima toimi viereisessä kiinteistössä, nykyisen Stockmannin paikalla, kauppiastavaratalona. Vuonna 2001 Vima muutti nykyiselle paikalleen ja toimii edelleen perheyrityksenä.

Koko Viman historian ajan, jo Vilho Pallan toiminta-ajatuksen mukaisesti, Viman päätavoitteena on ollut tarjota asiakkaille:

” Korkeaa laatua, myyjien ehdotonta ammattitaitoa ja alan tuntemusta, kuluttajamyönteistä ystävällistä palvelua, mahdollisimman suurta valinnanvaraa, edullista hintatasoa laadusta tinkimättä sekä uskollisen kanta-asiakaskunnan palveleminen molemminpuoliseen luottamukseen perustuen”

Yli 60 vuotta kaupanpitoa ei onnistu ilman uskollisia asiakkaita ja ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilökuntaa. Parhaimmat ja vilpittömimmät kiitoksemme teille hyvät ja uskolliset kanta-asiakkaamme, että käytätte palveluitamme. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

VANHOJA MUOTIKUVIA 70- JA 80-LUVUILTA